Friday, September 7, 2012

2013 Kabak Köftesi Tarifi

Oktay Usta Yemek Tarifleri denenmiş ve fotoğraflanmış binlerce yemek tarifi.




































Kabak Köftesi 



MALZEMELER

1 Çorba Kasigi Margarin

1 Adet Sogan

4 Silme Çorba Kasigi Un

öbd Su Bardagi Süt

Tuz, Karabiber

öbd Su Bardagi Rendelenmis Kasar Peyniri

öbd Su Bardagi Ekmek Içi

3 Adet Kabak

YAPILIŞI

Margarini bir tencerede eritin. Ince dogranmis sogani ekleyin.

Pembelesinceye kadar kavurun. Unu ilave edin. Unun rengi

degismeye basladiginda azar azar yarim su bardagi sütü

ekleyin. Topaklanmamasi için sürekli karistirin. Sos kivamina

gelince tencereyi atesin üstünden alin. Tuzunu ve karabiberini

ayarlayin. Rendelenmis kasar peynirini ilave edin. Bir avuç dolusu

ekmek içini eleyin. Haslanmis ve rendelenmis kabaklari ilave edin.

Iyice karistirin. Karisimdan 1 çorba kasigi alin. Kasik sekli verdikten

sonra kalan ekmek içine bulayin. Malzeme bitene dek bu islemi tekrarlayin.

Hafifçe yaglanmis tepsiye dizin. 190 dereceye ayarlanmis firinda 30 dk

pisirin. Sicak servis yapin.

No comments:

Post a Comment