Wednesday, July 25, 2012

Ramazan Pilavı Tarifi Resimli 2012

 Ramazan Pilavx131 Tarifi Resimli 2012
Konusu Yasamkadin.com Ramazan ve Oruç Kategorisinde Eklidir.
Ramazan Pilavı Tarifi



Ramazan Pilavı Nasıl Yapılır



İşte Ramazan ayında iftar sofralarınızı t ATLAN dıracak bir PILAV tarifi….



RAMAZAN PILAVi.jpg” border=”0″ alt=”" />


Malzemeler:


1 Su Bardağı Nohut
2 Su Bardağı Pirinç
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Çay Bardağı Ayçiçeği Yağı
5 Su Bardağı Su
Yarım Kg. Dana Kuşbaşı
1 Adet Kuru Soğan
1 Su Bardağı Erişte
1 Tatlı Kaşığı Karabiber
1,5 Tatlı Kaşığı Tuz

Yapılışı:


Bir gün önceden ıslatılan nohutlar, haşlanır ve bir kenarda bekletilir. Etin ü ZERIN e ince kıyılmış soğan biraz tuz ve 5 su bardağı su eklenir ve pişirilir.
tereyağı konan tencereye erişte atılır, PEMBE leşene dek kavrulur. Ü ZERIN e PIRIN ç eklenir, 5 dakika kadar kavrulur.


Daha daha sonra ü ZERIN e nohut, suyuyla birlikte soğanlı et, tuz ve karabiber ilave edilebilir. kaynamaya başladıktan daha sonra 10 dakika daha pişirilir. Yarım Saaat dinlendirilir. Servis edilebilir


Kadın sitesi

No comments:

Post a Comment