Konusu Yasamkadin.com Ramazan ve Oruç Kategorisinde Eklidir.
Ramazan Pilavı Tarifi
Ramazan Pilavı Nasıl Yapılır
İşte Ramazan ayında iftar sofralarınızı t ATLAN dıracak bir PILAV tarifi….
RAMAZAN PILAVi.jpg” border=”0″ alt=”" />
Malzemeler:
1 Su Bardağı Nohut
2 Su Bardağı Pirinç
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Çay Bardağı Ayçiçeği Yağı
5 Su Bardağı Su
Yarım Kg. Dana Kuşbaşı
1 Adet Kuru Soğan
1 Su Bardağı Erişte
1 Tatlı Kaşığı Karabiber
1,5 Tatlı Kaşığı Tuz
Yapılışı:
Bir gün önceden ıslatılan nohutlar, haşlanır ve bir kenarda bekletilir. Etin ü ZERIN e ince kıyılmış soğan biraz tuz ve 5 su bardağı su eklenir ve pişirilir.
tereyağı konan tencereye erişte atılır, PEMBE leşene dek kavrulur. Ü ZERIN e PIRIN ç eklenir, 5 dakika kadar kavrulur.
Daha daha sonra ü ZERIN e nohut, suyuyla birlikte soğanlı et, tuz ve karabiber ilave edilebilir. kaynamaya başladıktan daha sonra 10 dakika daha pişirilir. Yarım Saaat dinlendirilir. Servis edilebilir
Kadın sitesi
No comments:
Post a Comment