Karamelli Top Kek Tarifi
2 yumurta
yarım su bardağı toz şeker
yarım su bardağı sıvı yağ
yarım su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
İçin için:
yarım su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı krema yada süt
1 tatlı kaşığı buğday nişastası
Kek malzemeleri ile yaptığımız hamuru silikon muffin kalıplarına yarıya kadar koyuyoruz.. 175 derece pişiriyoruz..
Diğer taraftan şekeri kısık ateşte karamelize ediyoruz. Kahverengileşince kremayı ilave ediyoruz. Buğday nişastasını da ekleyip kıvam alınca ocaktan alıyoruz( topak topak olamaması için karıştırıcı ile devamlı karıştırıyoruz). Soğumaya bırakıyoruz.. Bir şırınga içine alıp(iğne şırınga)
kek de soğuyunca her birinin içine kürdan batırıp hafif dairesel hareketler yapıyoruz. bu kısımdan kremayı enjekte ediyoruz.tamamlayınca üzreini kapatmak için, çikolatayı benmari usulü eritip keke sürüyoruz. süslüyoruz. afiyet olsun
No comments:
Post a Comment